Egész napos fotózás közben, már kicsit fáradtan ülök a laptop felett és nagyon el vagyok benne mélyedve. Egyszer csak benyit valaki. Köszön és az agyam megakad. Nem tudja feldolgozni az információt. Na, persze nem azt, hogy köszönt nekem valaki, hanem hogy mit keres itt Jennifer Aniston?

Nem mindennapos szituáció. De természetesen erre is van magyarázat. Még nem tartok ott, hogy a legmenőbb nemzetközi filmcsillagokat fotózzam, de a legmenőbb hazai szinkronszínészeket volt szerencsém. Így került a fényképezőm elé Jennifer Aniston magyar hangja, Kökényessy Ági és Kautzky Armand, a magyar James Bond. És nem csak ők ketten, hanem a szinkron szakma sok kiválósága is meglátogatott.

Neked kinek melyik alakítása jut eszedbe?

Egy nagyon egyszerű világítást raktam össze ehhez a projekthez. A természetesség jegyében fentről-elölről nagyon lágy fénnyel bevilágítottam az egész szettet. Tökéletes mennyiségben jutott a modellre és a hátteret is olyan távolságba raktam, hogy kellemes legyen a szemnek, ne legyen túl sötét.
Rendezői bal hátulról pedig egy kis haj- és/vagy élfénnyel térbelibbé tettem.
A főfény által vetett árnyékok mélysége – hála a sötétbarna asztalnak – igényelt még egy kis derítést, amit egy kisebb darab cellel oldottam meg.

A werkfotó egy pótlófotózáson készült. A rendezői jobb oldalon lévő flaget a hely adottságai miatt használtam, hogy a sárga fal ne derítsen vissza.

A projekt során kiváló embereket ismerhettem meg – még ha csak egy kicsit is. Többek között ezért is szeretem a portréfotózásokat, hiszen nem lehet úgy jó képet készíteni valakiről, ha nem nyit egymás felé a fotós és a modell.

Megrendelő: Talent Studio