5 tipp arra, hogyan válassz fotóst

2019-05-03 00:56 Megtekintések: 61 Kommentek: ?

1. Felejtsd el a kuponos szolgáltatókat!

A kuponos oldalak nagyon kedvezőtlen feltételekkel szerződnek a fotósokkal. Ezt nagyrészt csak azok vállalják, akiknek amúgy sincs munkájuk, így nagyon áron alul, szinte még a költségeiket sem fedezve vállalják . Ezért gondolhatod, mennyire sok kedvvel végzik a munkát… Ez a minőségen is meg fog látszódni és valószínűleg a fotózás hangulatán is. Borítékolható, hogy egy rossz élménnyel fogsz gazdagodni, ezért már először is válassz inkább drágábbat, ahol kisebb a veszélye annak, hogy melléfogsz.

2. Nézd meg a képeit!

Mikor bármilyen más munkára keresel szakembert, akkor elsők között a referenciáit nézed meg és véleményeket kérsz róla. Ezek már a legtöbb vállalkozó saját honlapján is megtekinthetők, így nem kell plussz köröket futnod. A fotósoknál sincs ez másképp. Online meg tudod nézni a portfóliójukat és véleményeket is tudsz olvasni róluk, amivel már elég jól behatárolható, hogy számodra megfelelő-e a kinézett szakember.

3. Találkozz vele előtte!

A fotózás bizalmi munka. Nem lesz élvezetes, ha nincs meg a szimpátia és a bizalom. Ennek kiderítéséhez elengedhetetlen egy előzetes találkozó. Ekkor megbeszélhetitek a fotózás részleteit, megnézheted a fotózás helyszínét és felteheted minden kérdésed.

4. Tájékozódj a garanciákról!

Ha elővigyázatos vagy, akkor nagyon kicsi az esélye, hogy garanciával kelljen élned, de fontos előre tájékozódni a lehetőségekről. Például nálam 100%-os elégedettségi garancia van, ami azt jelenti, hogy ha a fotózás végén nem tetszenek a nyers fotók, akkor visszaadom a fotózás árát. Így nem fizetsz olyanért, ami nem tetszik.

5. Bátran tedd fel a kérdéseid!

Tedd fel a fotósnak minden felmerülő kérdésed! Egyrészt így nyugodtabb leszel a fotózás előtt, mert kevesebb dolog miatt fogsz izgulni. Másrészt kiderül, hogy mennyire érti a dolgát, ami alapján el tudod dönteni, hogy vele szeretnél-e dolgozni.

Neked milyen tapasztalataid vannak fotósokkal?

Ha hasznosnak találtad a tippeket, akkor oszd meg bátran ismerőseiddel. :)